0724 221 846|temsaco@temsaco.ro

FDT Rhepanol PIB

Home/FDT Rhepanol PIB
FDT Rhepanol PIB 2017-04-20T07:47:43+01:00

Membrane PIB

FDT Rhepanol PIB  este realizata din poliizobutilena (PIB), un cauciuc sintetic, cu cel mai indelungat istoric din lume, fara plasticizatori si stabilizatori si cu flexibilitate de pana la -600 C. Membrana este compatibila cu bitumul. Este produsa in doua variante: Rhepanol fk si Rhepanol hg.

Rhepanol fk (sudura fara aer cald)

Este o membrana PIB armata cu polyester si caserata cu geotextil netesut din poliester, protejata la UV care se utilizeaza la acoperisurile necirculabile ca strat final, expus si se fixeaza mecanic sau in aderenta totala/partiala de stratul suport.

A fost proiectata pentru a fi instalata direct pe suprafete bituminoase si poate fi montata utilizand tehnologia fara sudura cu aer cald. Se utilizeaza doua variante de lipire a rolelor succesive:

Margini autoadezive

Marginile rolelor sunt autoadezive. Lipirea la margini intre doua role succesive se face prin desprinderea benzii protectoare si apoi presarea marginilor autoadezive cu ajutorul unor role. Lipitura este perfecta, sigura si de lunga durata.

Sistemul de prindere GripFix

Se utilizeaza benzi scamosate tip arici (velcro) care sunt fixate mecanic cu suruburi si talere de stratul suport. Se deruleaza apoi fiecare rola de membrana caserata cu geotextil perpendicular pe benzile arici. Lipirea la margini intre doua role succesive se face prin desprinderea benzii protectoare si apoi presarea marginilor autoadezive cu ajutorul unor role.

Rhepanol fk (culoare alba)

Rhepanol fk de culoare alba mareste gradul de reflexie solara in cazul instalarii panourilor solare.  Este rezistenta la UV si datorita suprafetei antiderapante se poate instala pe pante de pana la 100. Nu contine halogeni sau plasticizatori, este compatibila cu bitumul si polistirenul.

Rhepanol hg (sudura cu aer cald)

Este o membrana PIB armata cu fibra de sticla, anti-radacini si a fost creata special pentru acoperisurile verzi. Se poate suda cu aer cald la margini si se utilizeaza in cazul sistemelor de acoperis verde tip intensiv si extensiv. Detine certificatul FLL pentru acoperisuri verzi.

Durata de viata: 50-60 ani (vezi comparatie membrane)