0724 221 846|temsaco@temsaco.ro

Acoperis cu panouri fotovoltaice

Home/Acoperis cu panouri fotovoltaice
Acoperis cu panouri fotovoltaice 2017-04-20T07:47:43+01:00

Page-1-Image-1

Sistemul RENOLIT ALKORSOLAR

Sistemul de fixare extrem de uşor RENOLIT ALKORSOLAR face posibilă fixarea panourilor solare pe acoperiş fără a fi necesară utilizarea de lestare suplimentara sau perforarea membranei acoperişului. Dezvoltarea sistemului a ţinut cont de capacitatea membranelor pentru acoperişuri din PVC de a permite sudarea de elemente compatibile direct pe ele. Metoda permite instalarea rapidă şi rentabilă a unei game variate de panouri solare.

 

RENOLIT ALKORSOLAR ca bază pentru panourile fotovoltaice cristaline

Instalarea pe acoperiş a elementelor fotovoltaice se va efectua sub formă de panouri cristaline în 90% din cazuri. Aceste panouri au cea mai ridicată putere utilă, ceea ce le face profitabile chiar şi pentru suprafeţe de acoperiş mai mici. Sistemul RENOLIT ALKORSOLAR funcţionează în acest caz ca o bază pentru fixarea unei sub-structuri din aluminiu. Structura din aluminiu asigură cel mai eficient unghi faţă de soare pentru panoul FV. În afară de greutatea construcţiei din aluminiu şi a panourilor solare, este important să se ia în considerare şi sarcina exercitată de vânt şi zăpadă asupra construcţiei solare. Trebuie efectuat un studiu al stabilităţii.

Page-3-Image-7

Page-3-Image-8

Page-3-Image-9

Sistemul RENOLIT ALKORSOLAR pentru fixarea celulelor solare amorfe pe un suport permanent.

Dacă structura de susţinere a acoperişului este mai uşoară şi mai flexibilă, cum ar fi cazul clădirilor industriale şi a depozitelor, iar suprafaţa acoperişului este destul de mare, se recomandă selectarea unor celule solare amorfe laminate sau lipite pe un suport.

Puterea utilă mai mică a celulelor solare amorfe este compensată, în mare măsură, prin preţul mic per watt capacitate de vârf. O pierdere mai mică de putere în condiţii meteorologice de cer noros. Suporţii permanenţi pentru celulele solare sunt fixaţi direct pe sistemul RENOLIT ALKORSOLAR.

Page-2-Image-2 400x364

RENOLIT ALKORSOLAR – FIXARE
Panouri solare cristaline Celule solare amorfe pe un suport
Putere nominala mare (watt/mp) Putere nominala relativ mica (watt/mp)
Greutate suplimentara < 15 kg/mp Extrem de usor ≤ 6 kg/mp
Alegere libera a panourilor solare Alegere libera
Putere mare in conditii de vreme insorita si orientare catre sud O reducere mai mica a puterii utile in conditii de cer noros
Intretinerea, pregatirea si inlocuirea celulelor solare este usoara, iar acoperisul ramane impermeabil. Intretinerea, pregatirea si inlocuirea celulelor solare este usoara, iar acoperisul ramane impermeabil.

Page-2-Image-5

Temsaco solar Page-2-Image-6

Page-2-Image-3

Profilul ALKORSOLAR: ALKORPLAN 81600 Insertie din aluminiu – ALKORPLUS 81601 Surub cu autofiletare din otel inoxidabil/inox cu inel de etansare ALKORPLUS 81602
Lungime : 3 m Lungime: 3 m Diametru: 6 mm
Baza profilului: 80 mm Grosime: 2 mm Lungime: 25 mm
Grosime PVC: 3 mm Inaltime: 25 mm Otel inoxidabil: A2 SW8
Inaltime: 33 mm Latime: 20 mm
Latime: 30 mm Calitate aluminiu: EN6060 T6-AIMgSi 0,5 F22

Temsaco solar 387x289 Image-11

Temsaco solar 387x289-Image-12

Foto Temsaco structura panou solar 387x289

Pentru a garanta siguranţa sistemului, doar componentele cumpărate de la RENOLIT pot fi utilizate pentru sistemul RENOLIT ALKORSOLAR.

Atunci când se utilizează sistemul RENOLIT ALKORSOLAR pentru fixarea panourilor solare cristaline, utilizarea membranei RENOLIT ALKORBRIGHT va îmbunătăţi eficienţa şi puterea utilă a panourilor solare datorita reflexiei mai mari pe care o ofera, determinand temperaturi mai mici ale suprafetei acoperisului.

Page-4-Image-10

Imaginea 1: Testul tunelului de vânt VKI

Testul in tunelul de vant

Sistemul RENOLIT ALKORSOLAR a fost testat în condiţii de vânt de până la 200 km/h in diferite conditii inclusiv tuneluri de vant. Pentru a înţelege pe deplin condiţiile la care ar putea fi expus un acoperiş, au fost efectuate o serie de teste în tuneluri de vânt cu viteze ale vântului de până la 200 km/h. Sistemul RENOLIT ALKORSOLAR a trecut testele de laborator cu succes. Rapoartele testelor sunt disponibile la cerere.

Avantajele sistemului RENOLIT ALKORSOLAR

  • Greutate redusă: în funcţie de alegerea panourilor solare şi construcţia din aluminiu, greutate suplimentară minimă.
  • Fără penetrare a membranei acoperişului
  • Instalare rapidă, simplă şi sigură.
  • Simplificarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţie a panourilor solare.
  • Panourile solare cristaline sau celulele solare amorfe pe suporţi permanenţi pot fi fixate direct pe sistemul RENOLIT ALKORSOLAR.
  • Sistemul RENOLIT ALKORSOLAR poate fi utilizat pe membrane pentru acoperişuri din PVC-P existente sau noi. (Vă rugăm să consultaţi departamentul tehnic al TEMSACO pentru a confirma dacă acoperişul existent întruneşte criteriile pentru instalarea sistemului RENOLIT ALKORSOLAR)