0724 221 846|temsaco@temsaco.ro

Acoperis verde

Home/Acoperis verde
Acoperis verde 2017-04-20T07:47:43+01:00

Acoperisul verde

Foto6 800x400

Acoperisurile verzi reprezinta un concept nou in Romania, imbratisat cu entuziasm de echipa noastra pentru beneficiile garantate de acesta, precum: o buna izolare termica a locuintelor si, deci, reducerea consumului de energie, filtrarea CO2-ului si impuritatilor din aer, captarea si utilizarea apelor meteorice, transformarea unor spatii altfel neutilizate in oaze de verdeata si, nu in ultimul rand, pentru aspectul estetic. Fie ca este vorba despre o suprafata plana sau inclinata, utilizam solutii si materiale special concepute pentru inverzirea acoperisurilor si teraselor, ce nu afecteaza structura sau integritatea constructiilor.

Acoperisurile verzi pot fi impartite in trei categorii mari in functie de anumiti parametrii tehnici si de functionalitate dupa cum urmeaza: extensiv, intensiv si biodivers. Functionalitatea acestor acoperisuri este data de componentele constructive ale structurii cladirii si stratificatiei propuse pentru acoperis.

Specialistii Temsaco respecta normativul de proiectare si instalare din Marea Britanie (GRO – Code of Best Practice). Acest normativ ne ofera un ghid de proiectare si instalare a acoperisurilor verzi care ajuta clientul, proiectantul si constructorul in atingerea unui inalt grad de calitate privind acoperisurile verzi.

Acoperis verde extensiv

extensive-green-roofs

Acoperis verde intensiv

intensive-green-roofs

Acoperis verde biodivers

biodiverse-roofs

Acoperisul verde extensiv este proiectat astfel incat sa beneficieze de avantajele pe care un acoperis verde il ofera, dar la un cost minim si cu un cost de intretinere redus.

Acoperisul verde intensiv sau “gradina de pe acoperis”, se afla la celalalt capat al scalei si este adesea conceput pentru a asigura un spatiu de agrement pentru ocupantii cladirii.

Acoperisul verde biodivers este o alta forma de acoperis verde semi-extensiv (adica intretinere redusa), dar care utilizeaza materiale reciclate.

Mai multe informatii

Ce solutie de acoperis verde sa aleg pentru proiectul meu?

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati la telefon 0724 221 846