0724 221 846|temsaco@temsaco.ro

Detectarea electronica a infiltratiilor (ELD)

Home/Detectarea electronica a infiltratiilor (ELD)
Detectarea electronica a infiltratiilor (ELD) 2017-04-20T13:41:16+01:00

ELD Temsaco

Problema

Metoda tradițională de testare a unui acoperis este metoda inundarii cu apa. Aceasta metoda este costisitoare si consumatoare de timp (poate dura mai multe zile pana cand infiltratiile sa apara). Deasemenea, infiltratiile care vor aparea daca invelitoarea nu a fost realizata corect, pot conduce la pagube insemnate ale structurii, amenajarilor interioare, mobilier, echipamente. Folosind metoda inundarii cu apa se poate constata ca exista infiltratii dar nu se stie exact pe unde apar aceste infiltratii.

Detectarea electronica a infiltratiilor (ELD joasa tensiune, test umed)

Orice invelitoare a unui acoperis terasa poate actiona ca un izolator electric. Cu toate acestea daca exista un orificiu/fisura prin membrana, apa care se scurge prin ea va actiona ca un conductor electric pentru un curent electric care va trece prin acoperis catre pamant.

Echipamentul de testare a infiltratiilor de apa prin identificarea orificiilor/fisurilor din membranele hidroizolante se bazeaza pe principiul masurarii unui curent electric de joasa tensiune ce traverseaza suprafata membranei hidroizolante. Echipamentul ELD (Electronic Leak Detection) joasa tensiune, test umed, masoara diferenta de potential intre suprafata neconductiva a membranei si suprafata conductiva a structurii portante care este legata la pamant. Astfel un curent de joasa tensiune este aplicat pe membrana hidroizolatoare, iar un sensor este deplasat la suprafata acesteia de catre un operator specializat. Suprafata membranei este in prealabil umezita. In cazul existentei unor strapungeri la suprafata membranei, acestea sunt detectate si localizate cu precizie de senzorul echipamentului utilizat datorita curentului ce traverseaza sistemul termo – hidroizolator.

Metoda poate fi folosita in cazul structurilor portante din beton si metal, sisteme cu fixare mecanica, in aderenta totala, pavat/balastat, acoperis verde. Metoda nu poate fi utilizata in cazul membranelor EPDM deoarece sunt bune conducatoare de electricitate.

Beneficii

 • Metoda este compatibila cu toate membranele exceptand membranele EPDM
 • Detecteaza exact pozitia strapungerii
 • Metoda este rapida si eficienta
 • Metoda este nedistructiva si neinvaziva

Utilizari

 • Acoperisuri terasa necirculabile cu sau fara termoizolatie
 • Acoperisuri terasa circulabile pavate/balastate normale sau inversate
 • Acoperisuri verzi
 • Hidroizolatii la fundatii si parcaje

Cand se poate utiliza

 • Dupa terminarea lucrarii ca test pentru stabilirea impermeabilitatii invelitorii
 • Pentru a obtine o noua perioada de garantie a integritatii invelitorii
 • In programe de mentenanta anuale pentru a detecta eventuale degradari ale invelitorii si pentru a preveni deteriorari structurale ale cladirii datorate infiltratiilor de apa.

ELD Temsaco 1

ELD Temsaco 2-300x279

ELD Temsaco 4

ELD Temsaco 3 300x279

Mai multe informatii?

Cum pot verifica integritatea acoperisului meu?

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati la telefon 0724 221 846