0724 221 846|temsaco@temsaco.ro

Acoperisul #perfect

Home/Acoperisul #perfect
Acoperisul #perfect 2017-04-20T07:47:42+01:00

Rhep_Ref_Allrounder_12sp@2x-ecd1c5e6

Acoperisul #perfect in 8 pasi

Acoperisul oricarei cladiri reprezinta elementul cheie privind performanta pe termen lung a cladirii. Datorita evolutiilor tehnologice, acoperisul trebuie si poate indeplini mai multe functiuni decat in trecut. Poate fi termoizolat si fonoizolat mai bine, poate capta emisiile de dioxid de carbon (acoperisuri verzi), poate genera electricitate, poate reprezenta spatiu de depozitare utilaje si instalatii sau spatiu de recreere…etc. Toate acestea pot fi indeplinite respectand standardele si normativele in vigoare, respectand termene de executie si avand durata de viata lunga si predictibila.

Pentru a proiecta acoperisul #perfect, Temsaco a identificat 8 pasi care te pot ghida de-a lungul intregului proces, de la proiectare pana la punere in opera, astfel incat proiectul sa indeplineasca cerintele beneficiarului.

Acesti 8 pasi se pot aplica atat la acoperisuri noi cat si la proiecte de renovare/reabilitare de acoperisuri vechi.

Temsaco servicii imag1

Fiecare proiect are propriul mix de prioritati – pret, sustenabilitate, estetica, performante, durata de viata…etc. In piata exista o gama larga de invelitori, termozilatii, accesorii, fiecare avand avantaje dar si dezavantaje. Este foarte greu sa alegi si atunci ai tentatia sa te bazezi pe experienta ta si pe ceea ce cunosti.

#Pasul 1 – alege produsul potrivit pentru proiectul tau

Multi producatori de materiale de constructii vor incerca sa te convinga ca produsele lor se potrivesc in toate cazurile. Nu este asa. Industria invelitorilor si a materialelor pentru acoperisuri se schimba si evolueaza. Ceea ce parea o solutie foart buna in trecut, astazi este depasita tehnic de materiale noi cu proprietati imbunatatite si costuri mai mici.

Nu te baza pe un singur producator; ei vor recomanda doar produsele lor pentru orice aplicatie. Incearca sa obtii recomandari de produse si solutii independente de producator. Temsaco este impartiala si independenta, nu depinde de nici un producator si te va ajuta sa fii informat corect si sa alegi solutia optima pentru proiectul tau.

Cum te putem ajuta ? – suntem impartiali si neutri

Temsaco nu este un producator de materiale. Temsaco este un furnizor si un constructor de specialitate care ofera acoperisuri la cheie impermeabilizate cu membrane sintetice si lichide. Deasemnea ofera servicii tehnice complete, garantii si servicii de intretinere post constructie/programe de mentenanta.
Asta inseamna ca iti oferim solutii impartiale si neutre dintr-un portofoliu larg de produse, nefiind partizanii unui producator anume, asa ca solutiile propuse vor fi potrivite cu nevoile tale si nu vom incerca sa iti sugeram insistent un anumit tip de produs sau altul.

images (2)

O proiectare justa si corecta a detaliilor de executie, reduce riscurile de infiltratii si prelungeste durata de viata a acoperisului. Chiar daca este vorba de o renovare, reparatie, reabilitare sau un acoperis nou, detaliile de proasta calitate pot fi foarte costisitoare in timp.

#Pasul 2 – Alege detalii de executie de incredere de la o singura sursa

Multi producatori ofera detalii de executie si caiete de sarcini pentru produsele lor, dar daca nu au responsabilitatea pentru intregul proces de renovare sau constructie a unui acoperis de la stabilirea solutiei pana la punerea ei in opera (montaj), atunci pot apare neintelegeri si probleme in asumarea responsabiltatii pentru diferite stadii de executie si cel care pierde in final este beneficiarul.

Nu va bazati pe mai multe surse privind detaliile de executie a diferitelor zone si/sau elemente de acoperis. Trebuie sa va asigurati ca toate detaliile sunt asumate de o singura sursa care poate coordona si planifica intregul proces de constructie/renovare de la stratul suport pana la invelitoare si poate oferi garantiile pe care vi le doriti.

Cum te putem ajuta ? – va oferim totul de la o singura sursa, responsabilitate unica Temsaco

Datorita experientei acumulate in timp, Temsaco poate oferi o abordare completa a oricarui acoperis tip terasa. Unul dintre cele mai importante avantaje atunci cand lucrati cu noi este ca Temsaco isi asuma raspunderea de la proiectare pana la executie pentru orice proiect nou sau reabilitare.
Prin increderea acordata unei singure surse incepand de la alegerea sistemului de acoperis continuand cu proiectare, instalare, garantie si servicii post garantie, se va obtine un acoperis sigur si durabil.

Logo_EOTA-06-0007_FC 250x76Odata cu intrarea Romaniei in Comunitatea Europeana s-au schimbat normative si standarde vechi si au aparut altele noi. Reducerea consumului de energie, sustenabilitatea, protectia mediului inconjurator…etc, au facut ca standardele de performanta pentru acoperisuri sa devina din ce in ce mai logo250x101complicate si stufoase. Necunoasterea acestor norme si standarde noi pot conduce la alegerea gresita a materialelor si la proiectarea gresita a detaliilor de acoperis.

#Pasul 3 – Fii sigur ca indeplinesti toate normativele si standardele la zi

Cum te putem ajuta? – Suport tehnic de calitate

Echipa noastra tehnica iti va oferi toate informatiile tehnice necesare pentru a fi sigur ca solutia tehnica si materialele utilizate sunt conforme.

images

A avea materialele la timp in santier este un element esential in pastrarea profitabilitatii proiectului. Materialele trebuie sa ajunga la timp si in perfecte conditii conform planificarii initiale, altfel apar costuri suplimentare mai ales in cazul unui element de constructie critic cum este acoperisul.

#Pasul 4 – Fii sigur ca te poti baza pe furnizorii alesi!

Atunci cand selectezi un material pentru acoperisul tau trebuie sa fii sigur ca ajunge la timp in santier conform planificarii tale, altfel nu-ti foloseste la nimic.

Cum te putem ajuta? – Livrari intotdeauna la timp

Ca si furnizor, Temsaco iti ofera o gama larga de materiale pentru acoperisuri de la producatori de prestigiu din Europa cu tehnologii noi si cu termene mici de productie si livrare.

LTAG_plastic-welding_applications_roofing_flat-roof

Oricat de bun ar fi un sistem de acoperis, un montaj neprofesionist realizat de personal necalificat poate afecta integritatea acoperisului si poate genera costuri ulterioare greu de cuantificat.

Montajul cu personal calificat poate garanta in schimb performanta pe termen lung a acoperisului fara interventii ulterioare.

#Pasul 5 – Intotdeauna angajeaza firme specializate, cu experienta si cu personal calificat

Lucrand in parteneriat cu beneficiarul si/sau antreprenorul general, un contractor de specialitate de inchideri/invelitori aduce plus valoare lucrarii fiindca cunoaste foarte bine produsele si tehnologiile de punere in opera, deasemenea cunoaste limitele materialelor si a tehnicilor de lucru si cum interactioneaza ele cu celelalte activitati din santier.

 Alegerea unui Aplicator Autorizat sau licentiat de catre producator este obligatorie pentru a fii sigur ca acoperisul tau va functiona bine de la inceput si va avea durata de viata proiectata.

Cum te putem ajuta? – Temsaco este Aplicator Autorizat pentru toate sistemele de invelitori comercializate

Pentru a asigura calitatea executiei, Temsaco monitorizeaza permanent personalul calificat prin verificarile de rutina care se fac pe santier si in atelier. Se intocmesc rapoarte de inspectie care contin detaliile proiectului, specificatii tehnice, verificarile efectuate privind calitatea sudurilor. Toate aceste informatii vor sta la baza Certificatului de Garantie oferit clientului final.

lupa 2

In cazul multor proiecte apar probleme care nu au fost identificate pe parcursul procesului de proiectare si alegere a solutiei tehnice finale.

#Pasul 6 – Apeleaza la asistenta tehnica in santier oferita de reprezentatul producatorului

Calitatea si functionalitatea unui produs este tot atat de buna pe cat de profesionist este Aplicatorul. De multe ori daca un acoperis are probleme se da vina pe materiale, pe vreme, pe bunica…etc dar mai putin pe cei care pun in opera materialele.

De multe ori se intampla ca rezolvarea unor detalii pe acoperis sa se faca cu metode/solutii neconforme cu Manualul Tehnic al producatorului ceea ce poate duce la pierderea garantiei.

Nu-ti asuma acest risc – este bine sa apelezi la asistenta tehnica oferita de producator pentru a te asigura ca montajul decurge conform cu specificatiile si detaliile tehnice aprobate.

Cum te putem ajuta? – Temsaco iti ofera si asistenta tehnica a producatorului deoarece este Manufacturer Representative.

Ca parte a serviciilor tehnice, Temsaco ofera si asistenta tehnica in santier la montaj ca reprezentant al producatorului. Rezultatul acestei activitati este Raportul de Inspectie care face parte integranta din Certificatul de Garantie final.

Monitorizarea completa a calitatii instalarii este o parte esentiala a serviciilor noastre tehnice. Ne asiguram in acest mod ca intregul sistem de acoperis a fost montat conform cu Manualul Tehnic al producatorului, validand in acest fel garantiile acordate si protejand toate partile implicate.

10 years warranty

A fost o problema de proiectare? probleme cu alegerea solutiei tehnice sau a invelitorii ? probleme cu manopera? Suntem siguri ca va doriti sa fiti acoperiti din toate punctele de vedere de o garantie solida si fara multe exceptii. Nimeni nu-si doreste sa cheltuiasca iarasi bani pe expertize tehnice complexe si costisitoare pentru a stabili cine a fost vinovatul; proiectantul, furnizorul, aplicatorul ?

#Pasul 7 – Alege o garantie completa si de la o singura sursa

Atunci cand lucrezi cu mai multi furnizori si descoperi ca ceva este in neregula cu acoperisul tau, ultimul lucru pe ti-l doresti este disputa dintre furnizori pentru a stabili a cui este responsabilitatea.

Solutia cea mai buna este ca acoperisul tau sa fie proiectat, instalat si garantat de o singura entitate care va prelua intreaga responsabilitate pentru ca acoperisul tau sa lucreze corect, sa nu ai infiltratii si sa aiba durata de viata proiectata. Totusi daca ceva nu merge bine, atunci vei avea un singur contact, reprezentantul Temsaco pentru a rezolva usor si transparent orice problema.

Cum te putem ajuta? – Proiectare, Furnizare, Instalare si Garantii de la o singura sursa

Temsaco prin serviciile pe care le ofera, ajuta beneficiarul, antreprenorul general si arhitectul cu toate detaliile complexe ce formeaza sistemele de acoperis si ofera un singur punct de contact si responsabilitate.

  • Alegerea produsului potrivit
  • Aplicator Autorizat
  • Detalii de executie, caiete de sarcini si specificatii tehnice conforme proiectului
  • Backup tehnic pe parcursul alegerii sistemului de acoperis
  • Asistenta tehnica in santier inclusiv inspectii si verificari ale calitatii executiei

Temsaco ofera garantii pentru material si manopera tocmai fiindca serviciile noastre includ elementele necesare care permit aceste garantii. Asigurativa ca acoperisul indeplineste toate criteriile discutate pana acum si puteti beneficia de o garantie pe care va puteti baza.

maintenance

Intretinerea si supravegherea regulata a acoperisurilor conform normativelor tehnice in vigoare in Romania, reprezinta cheia unui acoperis cu o durata de viata lunga.

#Pasul 8 – Semneaza un contract de mentenanta cu firma care a instalat acoperisul

Acoperisurile tip terasa sunt extrem de versatile, pot sa creeze oportunitati arhitecturale deosebite, pot sa creeze spatiu suplimentar, sunt mult mai ieftine decat acoperisurile inclinate. Proiectate si instalate corect ele necesita o intretinere minimala dar care trebuie efectuata regulat.

Cum va putem ajuta? – Contractul de mentenanta este ca o asigurare pentru acoperisul tip terasa

Temsaco ofera servicii de mentenanta prin intermediul carora se poate prelungi durata de viata a acoperisului. Mentenanta ar trebui luata in considerare de la inceputul proiectului. Ea poate influenta tipul sistemului de acoperis si deasemena proiectarea lui.