0724 221 846|temsaco@temsaco.ro

Acoperis sarpanta

Home/Acoperis sarpanta
Acoperis sarpanta 2017-04-20T07:47:43+01:00

Temsaco sarpanta1 800x400

ACOPERISUL SARPANTA

Acoperisurile sarpanta executate de Temsaco sunt realizate cu membrane PVC si profile arhitecturale care imita tabla faltuita din otel, aluminiu, zinc, cupru sau plumb.

Sistemul de acoperis sarpanta RENOLIT ALKORDESIGN  a fost conceput pentru cerinte estetice dintre cele mai diverse si pentru o mai mare libertate a formelor: orizontal, vertical, sarpanta, curb. Se poate aplica pe forme simple de acoperis pana la forme foarte complexe.

Multi arhitecti si clienti ar alege o invelitoare estetica din zinc, cupru dar costurile asociate cu aceste tipuri de invelitori metalice sunt de obicei foarte mari. Sistemul de acoperis sarpanta RENOLIT ALKORDESIGN ofera un aspect asemanator cu acoperisurile metalice faltuite la costuri mult mai mici datorita unui numar de factori:

 • Pretul materialului este mult mai mic deoarece in ultimii ani diferenta de pret intre o invelitoare metalica si una sintetica s-a marit substantial in avantajul invelitorii sintetice care a devenit mult mai economica.
 • Montajul rapid, usor, accesorii putine si simplitatea cu care se rezolva detaliile acoperisului permit arhitectului o libertate maxima privind designul acoperisului.

345_166_image

361_461_image

Sistemul de acoperis sarpanta RENOLIT ALKORDESIGN este alcatuit din 2 elemente:

 • Membrana PVC RENOLIT ALKORPLAN F
 • Profilul arhitectural RENOLIT ALKORPLAN PROFIL care se sudeaza cu aer cald de membrana.

Sunt doua variante de profile arhitecturale, profilul L si profilul XL.

Dimensiunile profilului L sunt 3,5 cm/ 2,5 cm cu 3 m lungime, ambalat la cutii de 40 de bucati.

Dimensiunile profilului XL sunt 7 cm / 5 cm cu 3 m lungime, ambalat la cutii de 20 de bucati.

Temsaco Alkodesign 2 640x480

Avantaje Renolit Alkordesign

441_959_image 450X337

218_57_image 450x337

308_974_image

302_767_image 450x337

332_581_image

791_142_image

693_98_image

DESIGN_kopergroen

Banner-Alkordesign_645

Libertatea pantei
Tehnologia monostrat permite proiectarea acoperisurilor cu pante de la 00 la 900. Tehnologia de sudare cu aer cald permite deasemenea stationarea apei pe membrana pe termen lung.

 Libertatea formei si culorilor
Versatilitatea membranelor monostrat expuse, flexibilitatea lor, paleta larga de culori si profilele arhitecturale estetice, permit proiectantului o libertate maxima privind designul acoperisului, atat pentru acoperisuri noi cat si in cazul renovarilor.

Stratul suport
Acoperisul monostrat poate fi montat in conditii eficiente pe orice tip de suport, metal, beton, lemn cu termoizolatie sau fara.

Durabilitate
Datorita caracteristicilor chimice si mecanice ale membranei si datorita tehnologiei de executie, acoperisul monostrat sintetic expus are o durata de viata dovedita mai mare de 40 de ani in functie de tipul membranei si a calitatii acesteia. Membranele sintetice monostrat expuse sunt proiectate sa reziste conditiilor grele de mediu, poluarii atmosferice, grindina, radiatii UV, sa-si pastreze proprietatile mecanice si chimice in conditiile unor variatii mari de temperatura intre  -300 C si +900 C.

Rapiditate in executie, sistem de acoperis complet si eficient
Sistemul de acoperis monostrat se poate instala aproape pe orice vreme, se poate suda pe ploaie usoara, zapada, temperaturi negative pana la  -300 C, este usor de instalat, sigur datorita sudurii cu aer cald (sudura intima la nivel molecular), necesita o intretinere minima si impreuna cu stratul suport si termoizolatia reprezinta un acoperis complet. Membrana se sudeaza cu ajutorul unui aparat automat de sudura cu aer cald la temperaturi de aprox. 500 0C si viteze de aprox. 2-5 m/min. Pentru lucrari de detaliu se utilizeaza un aparat de sudura manual.

Costul de-a lungul duratei de viata este foarte mic
Pretul pe proiect este mai bun datorita utilizarii unui numar mai mic de accesorii si a utilizarii de latimi mari ale rolei (2,10 m)  – mai putine suduri, rapiditate in executie, costuri mai mici.

Nu necesita intretinere pe toata durata sa de viata
Singura interventie ce trebuie facuta din cand in cand este curatarea gurilor de scurgere a jgeaburilor si burlanelor.

Acoperisul monostrat este adaptat perfect deplasarilor structurale ale constructiilor
Datorita compozitiei chimice a masei hidroizolante, calitatea si cantitatea componentelor, membranele monostrat sunt flexibile si stabile dimensional.

Stabilitate dimensionala
Membranele monostrat expuse sunt armate cu tesatura de poliester sau fibra de sticla 65 – 93 g/m2, rezulta caracteristici mecanice si stabilitate dimensionala foarte bune la diferente mari de temperatura. Se monteaza rapid, sigur si usor.

Invelitoarea este foarte usoara
Greutatea invelitorii este foarte mica cca. 1,85 kg/m2

Acoperisul monostrat sintetic se poate monta pe orice vreme
Lucrabilitate foarte buna – membrana este flexibila si se lucreaza bine la temperaturi scazute. Se poate suda la temperaturi negative pana la -25 0 C, pe zapada, pe ploaie usoara.

Sudura cu aer cald
Sudura cu aer cald este omogena si se realizeaza la nivel molecular si este considerata de specialisti cea mai performanta sudura din industria acoperisurilor terasa si sarpanta.

Un acoperis care respira
Permeabilitatea mare la vaporii de apa a invelitorii permite acoperisului sa respire, reducand substantial riscul aparitiei condensului la acoperisurile neventilate, a degradarii termoizolatiei si a straturilor inferioare in timp.

Accesorii putine
Se utilizeaza putine accesorii in tehnologia de lucru, rezulta costuri mult mai mici in comparatie cu alte sisteme de acoperis (metalic, tigla beton, argila, panou sandwich…etc). Tratarea detaliilor se face simplu, usor si sigur.

Usor de reparat, nu putrezeste si nu rugineste

Sisteme de energie solara
Sistemele de acoperis sintetice monostrat sunt optime pentru instalarea sistemelor solare de obtinere a energiei electrice sau apei calde (tuburi, celule fotovoltaice).

Mediu
Cea mai buna contributie a omului la respectarea mediului inconjurator este de a produce ceva cu resurse minime. Optimum reprezinta energie cat mai putina, utilizarea de resurse regenerabile si durata de viata foarte mare. Membranele sintetice monostrat utilizeaza cantitati mici de materie prima si energie pentru a obtine performante maxime. Amprenta de carbon a acestora este una dintre cele mai mici din intreaga industrie a acoperisurilor.

Reciclare
Membranele sintetice monostrat sunt complet reciclabile.

Alte avantaje

 • Se elimina puntile termice prin utilizarea de suruburi+ciuperca
 • Membranele sintetice nu contribuie la imprastierea focului si se autosting conform ENV 1187 (t2) si sunt clasificate conform EN 13501-5, DIN 4102 partea1, Broof t1
 • Acoperisul monostrat este potrivit in zone cu panta 0 sau dolii.
 • Durata de viata dovedita cu certificat BBA
 • Temperaturi de lucru: -30 C si +90 C cu pastrarea proprietatilor mecanice si chimice.
 • Culori variate

Renolit Alkordesign – Culori

Culori disponibile pentru acoperisul sarpanta RENOLIT ALKORDESIGN

 • Gri inchis
 • Antracit
 • Verde (Copper green)
 • Teracota
 • Metallic Silver
 • Metallic Copper

In cazul culorilor metallic silver si metallic copper, membrana este usor profilata (in relief).
Profilele arhitecturale silver sau copper se sudeaza de membrana cu aer cald.

Culori Alkordesign

Culori Alkor Metallics 380x140

240_450_image

Temsaco sarpanta 10

323_344_image