0724 221 846|temsaco@temsaco.ro

Renovari de tabla sau panou sandwich Membrane sintetice

Home/Renovari de tabla sau panou sandwich Membrane sintetice
Renovari de tabla sau panou sandwich Membrane sintetice 2017-04-20T07:47:43+01:00

Temsaco renovare panou cu MS 1100x600

Sunt destule avantaje ale acoperisului metalic  sau ale panoului sandwich care au condus la aparitia multor acoperisuri noi cu aceasta solutie constructiva. Printre avantajele principale se numara costurile de instalare initiale mai mici, viteza de executie, rezistenta la foc (cu miez de vata).

Dar de-a lungul timpului si acest tip de acoperis va avea probleme serioase. Anii indelungati de expunere la soare, diferente de temperatura, inghet-dezghet repetat, zapada, ploaie conduc incet-incet catre coroziune, rugina a tablei, coroziunea si degradarea suruburilor, degradarea profilelor de inchidere la marigini si a sorturilor de protectie la luminatoare, tubulatura, trape de fum. La jgheaburi pot aparea deformari ale tablei in dreptul gurilor de scurgere, slabirea suruburilor si intr-un final aparitia infiltratiilor.

O privire mai atenta asupra problemelor ce pot aparea la acoperisurile metalice sau panourile sandwich poate conduce la formarea unei pareri mai avizate a clientului.

Degradarea suruburilor

Acoperisurile metalice se dilata si se contracta de multe ori intr-o singura zi datorita diferentelor de temperatura. Aceste dilatari si contractii periodice vor conduce in final la largirea gaurilor si la slabirea suruburilor.  De-a lungul timpului aceste suruburi vor fi afectate de rugina, coroziune ,  si nu-si vor mai indeplini functiunea. Apar infiltratii.

Degradarea suprapunerilor

Suprapunerile panourilor de tabla cutata/panou sandwich in cazul unui acoperis construit corect trebuie sa fie de minimum 150 mm. Aceste suprapuneri se sigileaza cu benzi de sigilare din butyl care sunt extreme de importante si utile. De multe ori aceste benzi de sigilare lipsesc sau sunt realizate din materiale de slaba calitate care imbatranesc in timp si nu mai sunt functionale.

Rugina si coroziune

Foaia principala de tabla se va degrada in timp datorita umezelii si a actiunii mediului inconjurator (ultraviolete (UV), ploaie, zapada, inghet-dezghet repetat, diferente de temperatura…etc), va rugini si va coroda conducand la aparitia infiltratiilor.

Condens

Pe timpul iernii, temperaturile scazute la exterior in combinatie cu caldura din interiorul cladirii, vor conduce la aparitia condensului (in cazul inchiderilor slab dimensionate termodinamic, adica cu termoizolatie insuficienta tinand cont de functionalitatea cladirii). Vaporii de apa din condens, umezeala calda rezultata si fenomenul de oxidare  vor degrada foarte repede tabla panoului sandwich .

Detaliile

Panourile sandwich si tabla de acoperis sunt foarte sensibile in zona detaliilor, a penetrarilor prin acoperis, luminatoare, cosuri/trape de fum si in zona aticelor.

Etansarea acestor elemente este o provocare pentru orice constructor. Elementele de inchidere, sorturile de tabla din aceste zone nu realizeaza o etansare pe termen lung datorita dilatatiilor si contractiilor zilnice. Aceste elemente vor rugini, se vor slabi din suruburi si nu vor mai putea sa asigure impermeabilitatea in aceste zone a invelitorii. Vor aparea infiltratii.

Jgheaburi

O alta zona extrem de sensibila (mai mult decat alte detalii) o reprezinta zona de jgheaburi si in special jgheaburile interioare. Dilatatiile si contractiile pe zone inguste, unde apa stationeaza un timp indelungat din motive diverse (panta necorespunzatoare, guri de scurgere infundate…etc), toate aceste elemente pot conduce la deformarea tronsoanelor de tabla in dreptul gurilor de scurgere, la ruginirea suruburilor si slabirea lor,  aparitia fenomenului de coroziune de margine si intr-un final la degradarea rapida a jgheabului si aparitia infiltratiilor.

Panta necorespunzatoare

De multe ori pentru a realiza economii privind structura, multi clienti accepta pante destul de mici pentru acoperisul din panou sandwich sau tabla.

O panta necorespunzatoare (conform normativului) combinata cu slabirea suruburilor, cu coroziunea de margine (la capatul panourilor), cu degradarea zonei de rost dintre panouri, va conduce la aparitia rapida a infiltratiilor in camp.  La intersectia cu jgheabul va aparea un alt fenomen, o parte din apa se va scurge in jgheab si o parte va avea tendinta sa urce panta pe sub tabla inferioara a panoului ajungand sa se infiltraze in hala.

Click edit button to change this text.

O solutie de renovare pe termen lung cu membrane monostrat sintetice

Un acoperis nou peste cel vechi

Solutia de renovare cu membrane sintetice este intr-adevar cea mai performanta pe termen lung si care beneficiaza de cele mai bune garantii de manopera.

Descrierea sistemului

Sistemul constructiv este compus din urmatoarele straturi: bariera de vapori, termoizolatie (EPS/XPS) intre cute, termoizolatie sau OSB peste cute, geotextil ca strat de separatie (daca este cazul), membrana monostrat sintetica PVC/TPO/KEE/PIB fixata mecanic si sudata cu aer cald.

Sistemul de fixare este sistemul cu prindere mecanica care utilizeaza suruburi si talere speciale pentru astfel de fixari.

La inceput se intinde bariera de vapori astfel incat sa avem suprapuneri de cca. 15 cm dupa care se fixeaza mecanic stratul de polistiren EPS/XPS intre cute si succesiv toate celelalte straturi. Membrana monostrat sintetica se va instala conform Planului Mistral furnizat de producatorul de material astfel incat invelitoarea sa reziste la solicitarile din vant.

Jgheaburile interioare vor fi acoperite cu OSB sau umplute cu polistiren iar gurile de scurgere/sifoanele vor fi prelungite pana in sistemul pluvial al cladirii.

La montajul membranei la parapet se va utiliza sistemul cu banda ascunsa care ofera siguranta maxima si reprezinta o solutie estetica deosebita.

Pentru detalii suplimentare va rugam sa ne contactati la 0724 221 846

page-2-image-5 page-2-image-6 page-2-image-7 page-1-image-2 page-3-image-13 page-3-image-14

      Beneficii

 • Este renovarea cu durata de viata cea mai mare intre 25 si 50 de ani.
 • Garantiile la manopera sunt maxime
 • Invelitoare din membrana sintetica puternica, robusta si flexibila – vezi avantaje
 • Sudura cu aer cald – este sigura pe termen lung
 • Invelitoarea sintetica preia deplasarile din contractii si dilatatii ale acoperisului metalic
 • Conservarea acoperisului metalic existent prevenind astfel deteriorari ulterioare
 • Creaza un sistem stabil prin reducerea contractiilor si a dilatatiilor panoului metalic
 • Ofera o buna insonorizare a cladirii
 • Reducerea substantiala a cheltuielilor cu energia
 • Termoizolatie suplimentara – confort sporit in interior
 • Detaliile, penetrarile prin acoperis sunt perfect izolate.
 • Jgheaburile interioare pot fi desfiintate eliminandu-se astfel o slabiciune importanta a acoperisului metalic.