0724 221 846|temsaco@temsaco.ro

Haogenplast KEE

Home/Haogenplast KEE
Haogenplast KEE 2017-04-20T07:47:43+01:00

elvaloy-kee-roofing-brochure DuPont_page4_image2

Membrane KEE (ketone ethylene ester)

Haogenplast ATIM ELVA este realizata pe baza terpolymerului DuPont Elvaloy, o rasina modificata tip KEE (ketone ethylene ester) care confera membranei calitati exceptionale in privinta duratei de viata, a rezistentei la conditiile de mediu extreme, rezistenta excelenta la UV, imbatranire accelerata si poluare atmosferica. Membrana este armata cu polyester , se sudeaza cu aer cald si se utilizeaza la acoperisurile necirculabile ca strat final, expus si se fixeaza mecanic sau in aderenta totala/partiala de stratul suport.

Greutatea moleculara mare

Greutatea moleculara are un impact deosebit asupra performantelor pe termen lung si a flexibilitatii membranelor pentru acoperisuri. Cu cat greutatea moleculara este mai mare cu atat creste si performanta acestor membrane. Terpolymerul DuPont Elvaloy  care este o rasina modificata tip KEE (ketone ethylene ester) are o greutate moleculara mare facandu-l extrem de stabil si durabil chiar si in cele mai dificile conditii atmosferice.  Cu ajutorul terpolymerului solid DuPont Elvaloy membranele pentru acoperisuri devin mult mai rezistente la UV si din punct de vedere chimic isi pastreaza flexibilitatea si proprietatile de sudabilitate si lucrabilitate pentru un timp mai indelungat.

Rezistenta la UV

Cu plasticizatorii lichizi traditionali cu greutate moleculara mica, expunerea la ultraviolete poate conduce in timp la migrarea acestor plasticizatori si fragilizarea  membranei. Stabilitatea terpolymerului solid DuPont Elvaloy KEE (ketone ethylene ester) datorata greutatii moleculare mai mari ofera deasemenea si o rezistenta sporita la UV.

Rezistenta chimica

Stabilitatea imbunatatita a membranei KEE ofera acesteia rezistenta excelenta la produse chimice, poluanti si frecare (abraziune). Membrana KEE este capabila sa reziste produselor chimice puternice (dure), ploaie acida, poluanti industriali, uleiuri, grasimi, reziduuri animale, combustibili, alte reziduuri organice. Aceasta rezistenta sporita este data in principal de greutatea moleculara mai mare si de stabilitatea terpolymerului solid DuPont Elvaloy KEE .

 Sudabilitate, instalare si reparare usoara  

Datorita calitatii oferite de terpolymerul solid DuPont Elvaloy KEE, membrana are o fereastra de sudura mai larga. Deasemenea datorita flexibilitatii crescute semnificativ, membrana se sudeaza mai usor si se obtin suduri de calitate superioara la viteze mari de executie. Reparatiile ulterioare pe membrane KEE vechi se realizeaza usor fara a fi necesara utilizarea de activatori (cleaner).

Rezistenta excelenta la micro-organisme

Un acoperis tip terasa este mult mai economic decat un acoperis inclinat. Conform normativelor ramanesti acoperisul terasa trebuie sa fie construit cu o panta minima de 1-3%. In practica acest lucru se respecta sau nu in functie de calitatea executiei. Totusi producatorii de invelitori sintetice s-au gandit ca este posibil ca pe un acoperis tip terasa sa existe zone cu apa stationara. Membranele KEE sunt foarte rezistente in aceste zone cu apa stationara unde se pot acumula micoorganisme, alge, biomasa…etc. Garantiile oferite pentru invelitorile KEE nu exclud apa stationara ca in cazul altor tipuri de membrane.

Componente inseparabile

Terpolymerul solid DuPont Elvaloy KEE are o abilitate naturala de a se lega si amesteca cu o varietate larga de polimeri si materiale secundare. Acest lucru este foarte important pentru producatorii de membrane KEE care isi pun intrebarea daca Elvaloy KEE se va integra corect in amestecul de produse chimice ce compun o membrana. Cu Elvaloy KEE ca agent de flexibilizare, legare, imbunatatire a sudabilitatii si lucrabilitatii, a rezistentelor chimice si mecanice, a duratei de viata, un producator de membrane este asigurat ca toate componentele vor lucra foarte bine impreuna fara a se separa sau migra de-a lungul timpului. Performanta pe termen lung a membranelor KEE este asigurata.

elvaloy-kee-roofing-brochure DuPont_page4_image1

elvaloy-kee-roofing-brochure DuPont_page1_image1 777x634

Avantaje pe scurt

 • Durata de viata este de minim 40 de ani
 • Se sudeaza cu aer cald mult mai usor si fereastra de sudura este mai larga. Sudura cu aer cald este permanenta, etansa si ofera siguranta si rezistenta sporita.
 • Ramane flexibila si reparabila dupa multe decenii de viata
 • Rezistenta excelenta la UV, imbatranire accelerata si poluare atmosferica.
 • Rezistenta sporita la produse chimice, petrol, polistiren, poliuretan, micro-organisme…etc.
 • Compatibila cu bitumul
 • Rezistenta la conditii atmosferice extreme.
 • Costuri de instalare si intretinere reduse, nu putrezeste
 • Rezistenta foarte buna la grindina si perforare statica.
 • Rezistenta la fluctuatii mari de temperatura
 • Membrana se autostinge
 • Culoarea alba a invelitorii permite reducerea costurilor cu energia si micsorarea amprentei de carbon.

Durata de viata: 40-45 ani (vezi comparatie membrane)